fbpx
Weddingstories 2018 Cătălin Anghel
November 14, 2018

Cum am trăit experiența Weddingstories 2018

Weddingstories 2018, ediția a IV-a, a însemnat pentru mine prima oară când i-am văzut pe cei peste 200 de fotografi prezenți la aceasta conferință, dintr-un alt unghi: cel de pe scenă. Experiența pe care am avut-o alături de voi, colegii mei, a fost una de-a dreptul fantastică!

(Dacă nu ați fost în 23-24 octombrie în Cluj-Napoca, trebuie să știți că Weddingstories înseamnă 15 conferințe dedicate fotografilor de nuntă, workshopuri și o mulțime de alte surprize. Weddingstories colecționează povești de la practicieni, face educație prin comunicare și scrie istoria oamenilor de imagine din spatele evenimentelor cu ștaif.)

 

Înainte să urc pe scenă pentru prima dată în calitate de speaker și fotograf de nuntă, mă tot frământam cu câteva întrebări la care parcă nu mai găseam răspuns. Interesează pe cineva ce am eu de gând să spun? Mă va asculta vreun fotograf? Sfaturile pe care le voi da vor ajuta fotograful român de eveniment? Am încercat să îmi adun gândurile și…

Parcă mă și văd acum în toaleta cinematografului Dacia din Cluj când îmi repetam ideile principale ale speech-ului. Intră Ovidiu Lesan, puțin surprins, și mă încurajează. Ies afară și port discuții de îmbărbătare cu mai toți prietenii și colegii care au urcat pe scenă în cele 2 zile de conferință. Parcă auzeam totul în surdină și vedeam în reluare. Colegii  fotografi care au participat la workshopul de editare fotografie de nuntă pe care l-am susținut cu o zi înainte mi-au spus ca totul o să fie bine. Voiam să îi cred, dar tensiunea momentului parcă nu îmi dădea pace.

Bum! Îmi aud numele și câteva aplauze răzlețe de prin sală. Probabil erau prietenii mei ☺  Am urcat pe scenă. Aveam temele făcute, dar parcă primele 5 minute din prezentare au fost cele mai lungi din viața mea. Cu cât vorbeam mai mult, cu atât parcă îmi simțeam inima cum bate din ce în ce mai tare. Mă uit pe ecran și văd fotografia cu soția mea – oftez pe ascuns și îmi aduc aminte că ea este cea care îmi oferă echilibru în tot ceea ce fac. Se aud aplauze puternice din sală. Colegii mă încurajează. Îmi iau inima în dinți și continuu prezentarea.

Vorbesc despre fotografia de studio, despre comunitate, WedTrotter, fotografia de nuntă, ce mă motivează… și mă trezesc întrebând cam câte minute mai am din timpul alocat (prezentarea era de 1 oră). Mi se răspunde: cam 5 minute, dar poți să continui mai mult dacă dorești. Am încheiat mai neconvențional, dacă aș putea spune așa.

Cobor de pe scenă și întreb în stânga, în dreapta: “Cum a fost? S-a înțeles ceva?” Îmi răspunde Adi (fratele meu și videograful principal Anghel Brothers): ”Tu nu vezi că s-a ridicat lumea în picioare?” Colegii mă felicită, la fel și organizatorii… m-am mai liniștit. Înseamnă că a fost bine, zic în sinea mea.

Enjoy our video!

Cătălin Anghel

Weddingstories 2018 from Adrian Anghel on Vimeo.