fbpx
Fotografie nuntă Fuji GFX 50S - Anghel Brothers-37
January 7, 2019

Andreea & Alexandru || Nuntă în Timișoara și TTD la Alba Iulia Cetate || Fotografii cu Fuji GFX 50S

Primul articol din 2019 împachetează câteva gânduri special scrise pentru colegii fotografi – despre ale voastre (noastre) curiozități legate de aparatul foto Fuji GFX 50S. Dragi miri, voi nu fugiți (prea departe)! Veți regăsi întreaga poveste a acestei nunți nu în cuvinte, ci în imaginile de la finele acestui articol – așadar scroll cu spor & enjoy the view!

După cum v-am divulgat din titlu, fotografiile din cadrul acestui eveniment sunt realizate în exclusivitate cu Fuji GFX 50S – un aparat foto în format mediu. Puteți afla mai multe despre acest aparat extraordinar în acest articol. unde am inclus pentru voi și mai multe fotografii non-wedding.

Locația nunții: Aqua Ballroom Timișoara

Locația ședinței Trash The Dress: Alba Iulia – Cetate

Fotograf: Cătălin Anghel

Știu că nu am prea dormit liniștit înaintea acestui eveniment. Nunta din Timișoara a Andreei și a lui Alexandru avea să fie fotografiată cu un aparat mirrorless în format mediu și un kit de lentile dedicate. După cum probabil știți, folosirea unui astfel de aparat necesită niște aptitudini speciale și mult curaj. Nu toți s-ar încumeta să fotografieze un eveniment cu un astfel de aparat. Deși câștigi la calitate, pierzi din viteză (prietenii știu de ce).

Mi-am asumat acest task, deși luasem aparatul în teste de la prietenii de la F64 cu doar 2 săptămâni înainte. Apucasem să îl testez în mai toate genurile de fotografie, mai puțin la nuntă și la Trash The Dress. Curiozitatea a câștigat și m-am pus pe fapte.

(Mențiune: Ca back-up, am tras și cu Canon-ul – vechiul meu prieten pe care știu că mă pot baza în orice situație. Nu pot să spun că am simțit nevoia să abuzez de el, dar este cert că în situații cu lumină scăzută și acțiune rapidă, cum ar fi la petrecere, sistemul de focus de pe Canon este net superior.)

La ședința Trash The Dress de după eveniment de la Alba Iulia am fotografiat până când mi s-a terminat bateria Fuji-ului.

Acum că editul e gata, abia aștept să văd cum va ieși albumul de nuntă. Cu siguranță va fi la superlativ, pentru că nu te poți aștepta la altceva atunci când lucrezi cu o echipă cum sunt cei de la Alex Cover.

Concluzia? Fuji GFX 50S și Canon 5D Mark III fac o pereche de neegalat. Abia aștept să încerc și ultima generație de format mediu de la Fuji – GFX 50R. Am impresia că o să fim best friends forever! 🙂

Cătălin Anghel