fbpx
Ken Pak workshop Timisoara BenQ Romania
April 1, 2019

Ken Pak – Workshop de fotografie de nuntă la Timișoara || Eveniment susținut de Benq România

Se împlinesc aproape 3 ani de când îl cunosc pe Ken. Dacă nu știați deja, Ken Pak este unul dintre cei mai apreciați fotografi de nuntă la nivel mondial: câștigător a numeroase concursuri de profil, speaker internațional, workshop trainer etc. Am luat prima dată legătura cu el atunci când i-am propus să fie protagonistul unui episod din seria WedTrotter.  I-a plăcut atât de mult proiectul, încât a acceptat imediat. De atunci, am păstrat o prietenie frumoasă, chiar dacă nu vorbeam prea des. Îi urmăream activitatea cu atenție, fiind  mereu plăcut impresionat de fotografiile acestuia.

Îmi doream nespus de mult să ajung la unul din workshopurile sale, să “fur” câteva idei și tehnici de fotografie. Și iată că șansa mi-a surâs. Artistul a anunțat că va fi prezent pe scena BodaF – cea mai mare conferință dedicată fotografilor de nuntă din Europa. L-am contactat și i-am propus să vină pentru prima dată în România și să susțină un workshop de o zi la Timișoara. A fost încântat de idee, mai ales că urma să ne vedem și live 😀

I-am anunțat și pe prietenii de la #benqinromania de această oportunitate. Aceștia au răspuns afirmativ la rugămintea mea de a sponsoriza o parte din cheltuielile de organizare ale acestui workshop. Deh… nu în fiecare zi ai un invitat de asemenea calibru la Timișoara. Mulțumesc, Benq România!

Era deja seară când am ajuns (cu Ken) la Anghel Brothers Studio. Voiam să îi arăt locația unde avea să susțină prezentarea. I-a plăcut foarte mult. Totul era aranjat cu minuțiozitate: scaunele, mobilierul, carnețelele de luat notițe, monitoarele, etc. Benq România ne-au pus la dispoziție, printre altele, și două dintre cele mai performante monitoare dedicate fotografilor: Benq SW2700PT și Benq SW240.  Am făcut o probă rapidă cu laptopul lui Ken și totul a mers ca uns.

Dimineața a început în forță, dar voi lăsa imaginile să vorbească de la sine. Bonus – câteva review-uri de la participanți:

“O altă viziune, o altfel de abordare și, nu în ultimul rând, un om cu o energie cum rar am întâlnit. De la Ken pot spune că am învățat cum să îmi analizez fotografiile efectuate și la ce detalii să fiu atent în momentul editării, pentru a transforma o fotografie bună într-una deosebită. Pe scurt, o experiență extraordinară.” (Claudiu Murărașu)

“A fost o experiență de neuitat, foarte utilă și cu multe informații de care aveam nevoie ca să pot progresa. Ken e un om deosebit, sincer, plin de căldură sufletească, un om care te face să privești altfel lumea.  Am rămas plăcut impresionat de monitoarele Benq, pe care le recomand. Organizatori și colegi de nota 10.” (Norbert Gubincsik)

“Workshop-ul sustinut de Ken mi-a demonstrat că fotografia de nuntă poate fi realizată într-un mod diferit față de ce eram obisnuit până în prezent. A fost o deosebită plăcere și, în primul rând, o onoare să învăț lucruri noi de la una dintre cele mai profesioniste persoane pe care le-am cunoscut în acest domeniu. Mulțumesc, Ken, pentru tot! Mulțumesc, Cătălin Anghel, pentru această oportunitate!” (Gabi Szofran)

“A fost o experiență plăcută să particip la workshopul lui Ken Pak, organizat la Timișoara, cu sprijinul prietenului meu Cătălin Anghel. Critica fotografiilor noastre o fost ca o palmă de trezire la realitate si am acceptat-o cu zâmbetul pe buze. Mi-a plăcut să-l urmăresc în timpul sesiunii de fotografie cum combina culorile și lumina, dar și creativitatea posing-ului. Am reîntâlnit fotografi pe care îi cunoșteam, dar și oameni noi cu care am legat o prietenie faină. Surpriza plăcută a fost că am vizualizat fotografiile la acest workshop pe monitoarele Benq… exact ce folosesc și eu pentru editare! :)” (Flavius Partan)